Postad augusti 26, 2015

Snart lunchdags på Lyckholms

Färsterrine med rotfruktsstomp, rödlökschutney och svartpepparsky. Eller västerbotten- och örtbakad flundrafilé med rostad kulpotatis, baconflingor och stuvad savoykål? I Lyckholms skinande blanka restaurangkök förbereder köksmästare Luis Soto Muga som bäst inför öppningen av bryggeriarbetarens nya lunchrestaurang.

Tisdag 1 september klockan 11 öppnar dörrarna. Då står en härlig, fräsch salladsbuffé uppdukad och utöver det beställer du dagens kött eller fisk eller veckans vegetariska rätt. Allt omsorgsfullt planerat med hänsyn till säsong. Utgångspunkten är vällagad husmanskost, men med fingertoppskänsla för nya, spännande smakkombinationer.
– Vi kommer att bjuda på god, vällagad mat. Äter du en potatis- och saffranspuré hos oss ska det vara den bästa potatis- och saffranspuré du någonsin har ätit. Det är vårt mål. Maten som lämnar vårt kök ska vara spännande för gommen, men också lätt att förstå sig på när du läser vår meny, säger Luis.

Lunch med mera
Till sin hjälp har han kockarna Oscar och Joakim samt kallskänkorna Sandra och Matilda. Tillsammans kommer de att erbjuda lunch, men också en hel del annat. Från torget i Lyckholms lunchrestaurang kommer du att kunna köpa med dig hembakat knäckebröd, smaksatt salt, goda oljor och fin choklad. På sikt hoppas man också kunna erbjuda after work i samarbete med kvartersgrannen Oceanbryggeriet. Och kanske också något extra gott att köpa med hem på fredagarna inför helgen; färska räkor med nybakat bröd eller något färdiglagat du kan ta hem och värma.

Catering & event
Redan nu på fredag smygöppnar restaurangen för Peab, som ordnar en taklagsfest för speciellt inbjudna. Tanken är att Lyckholms hyresgäster ska kunna använda restaurangen just så; för bokade frukostmöten och kundevent eller som catering-service för den som vill ha ett event på sitt kontor.
– Trerätters, cajunbuffé eller midsommartallrik, det finns ingenting vi inte kan lösa, säger Luis.

Prepp inför premiär
Men först väntar alltså invigningen på tisdag. Veckan inför premiären ägnas åt att packa upp, diska, koka sylt och marmelad och ordna allt annat gott som ska finnas till försäljning på restaurangens lilla torg. Bord, stolar och övrig inredning ska också på plats. Det målas, skruvas och fixas fortfarande i den ljusa lokalen, som du kan se på bilderna nedan. Men de genomtänkta menyerna är färdigskrivna sedan länge.
– Vårt mål är att maten här ska vara så god att du aldrig förväntar dig något annat. Vi har lyckats när du inte ens behöver titta på menyn, avslutar Luis med ett brett leende.

Kocken Oscar hälsar välkommen till Lyckholms lunchrestaurang

Kocken Oscar hälsar välkommen till premiären 1 september.

Bryggeristämning och högt i tak i Lyckholms lunchrestaurang

Gott om plats för upp till 180 lunchgäster. Menyn kommer du snart att hitta här på Lyckholms Restaurang & Konferens Facebook-sida.

Disponenten vakar över iordningställandet av Lyckholms nya restaurang

Disponenten Lyckholm själv övervakar restaurangbygget.

Foton från förr i Lyckholms nya lunchrestaurang

Snart är alla detaljer på plats. Välkommen då!