Postad juni 9, 2015

Preliminärt miljöcertifikat

Vi har precis fått besked om att vi har klarat vårt preliminära BREEAM-certifikat! Miljöcertifikatet gäller de projekterade förutsättningarna för hus A och hus B, och vi fick betyget Very Good. Det innebär att våra nya kontorsbyggnader ligger på en klimatsmart nivå långt utöver vad svenska myndigheter kräver, och det är vi så klart väldigt stolta över. Det innebär också att första delen av vår certifieringsprocess är godkänd och klar.

Nu arbetar vi vidare med del två, som blir den slutgiltiga miljöcertifieringen av Lyckholms nya byggnader. Det officiella godkännandet och ett BREEAM-certifikat kan vi få först när en byggnad står helt klar, och varje liten detalj är kontrollerad och verifierad. I nuläget är vi dock mycket glada över vårt fina preliminära miljöbetyg.

BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) är ett internationellt miljöcertifieringssystem. Här kan du läsa vårt tidigare inlägg om BREEAM.

BREEAM logotyp

 

BREEAM is a registered trademark of BRE (the Building Research Establishment Ltd. Community Trade Mark E5778551). The BREEAM marks, logos and symbols are the Copyright of BRE and are reproduced by permission.