Om Lyckholms


Här kan du läsa mer om Lyckholms miljöprofil, kommunikationer och service i närheten, restaurang- och konferensmöjligheter med mera. Välkommen att upptäcka det nya Lyckholms!

Kvarteret Lyckholms nya kontor - kollage
Lyckholms anor och produktionen av öl går tillbaka ända till 1881, då de första byggnaderna restes. Du kan läsa mer om Lyckholms historia här. 1975 gick bryggeriet i graven och sedan dess har området blivit en samlingsplats för kreativa och nyskapande verksamheter.

Moderna kontor med
allt du behöver

I de nya kontorsbyggnaderna ryms kontor som väl möter kraven på tillgängliga, hållbara och kostnadseffektiva arbetsplatser, utan att tumma på den höga kvaliteten. Kontorslandskapen är till största delen öppna och luftiga med flexibla systemväggar och ljuddämpande material i golv och tak.

Centralt  med bra kommunikationer och skyltläge

Kvarteret Lyckholms ligger centralt i Göteborg, strax söder om Liseberg. Tillgängligheten är hög, och kommunikationerna goda oavsett om du åker kollektivt, bil eller cykel. Läget i skärpunkten mellan E6 och riksväg 40 skapar också ett unikt mervärde i form av ett ypperligt skyltläge på husens fasader. När arbetet med Västlänken drar igång blir läget dessutom än mer attraktivt.

Spårvagnshållplatsen ligger bara 100 meter bort, och på några minuter är du sedan vid Göteborgs centralstation. Här kan du läsa mer om hur du tar dig till Lyckholms.

God service i närområdet

Bank och bankomat finns inom 300 meter, frisör inom 200 meter och kemtvätt inom 100 meter från Lyckholms. I närområdet finns också bland annat restauranger, mataffärer, apotek och Systembolag. Avenyn, Göteborgs paradgata, ligger bara 2,5 km bort (8 minuter med spårvagn). Där hittar du restauranger, affärer, nattklubbar, muséer med mera.

overblick

Klimatsmart och grönt

Kvarteret Lyckholms har en stark miljöprofil, och nybyggnationen miljöklassas enligt det internationella systemet Breeam, (BRE Environmental Assessment Method). Hänsyn tas till både miljö och ekonomi under hela projektets livscykel. Miljöprofilen synliggörs också tydligt i det gröna sedumtaket på femvåningshuset. Ett grönt tak med levande växtlighet är bra för klimatet, och också vackert att se på från höghusets takterrass.

Det gröna temat går också igen i den nya, luftiga parkmiljön på kvarterets innergård. I området fanns förr en park som sträckte sig ända bort till Liseberg. Nu skapar vi på nytt ett grönt, levande Lyckholms.

2

Mötesplatser och restauranger

Lyckholms erbjuder flera bra mötesplatser. Den anrika disponentvillan från förra sekelskiftet är en naturlig samlingspunkt som knyter ihop det gamla och det nya Lyckholms. Vi har restaurerat villans 700 pampiga kvadratmeter och nu erbjuds här konferensmöjligheter, affärslunch och lokaler för andra event.

I höghusets bottenplan ligger en lunchrestaurang som är öppen både för Lyckholms hyresgäster och allmänheten. I lobbyn på höghuset finns också en kafédisk där du kan köpa en kopp kaffe och något att äta till. Här finns goda möjligheter till spontana möten och intressanta diskussioner.

terrass