Postad augusti 11, 2014

Högst upp och längst ner

Det arbetas febrilt i Lyckholms A-hus och bygghissen går varm utanpå fasaden. Hisschakten inne i huset är fortfarande tomma.

hisschakt hus A Lyckholms

Högst upp läggs sista handen vid undertaket, innan takläggarna kommer och lägger sedummattor ovanpå den täta pappen. Byggkranen ska snart monteras ned, så det är bråttom att få  det som behöver lyftas med kran på plats.

takarbete Lyckholms hus A

Vacker utsikt över Göteborg, och ett annat av Peabs höga byggen.

vy från Lyckholms nya tak

Inte lika fin utsikt men däremot härlig svalka i källaren, där det arbetas med det som ska bli garage. Källaren i hus A börjar bli torr och fin, tack vare att taket 13 våningar upp nu är tätt. Den plastade öppningen på bilden kommer att bli garagets inkörsport på baksidan av hus A.

källargarage i hus A Lyckholms

Källaren i hus B är något fuktigare, eftersom bottenplattan än så länge ligger under bar himmel. Här jobbas det med rördragning.

Lyckholms hus B källare

De två små dörrarna på sista bilden leder in till vad som ska bli omklädningsrum med dusch, för dem som väljer att cykla (eller kanske springa !) till jobbet. För självklart ska ett miljövänligt och klimatsmart kontor också vara bekvämt för dem som vill slippa ta bilen till och från arbetet.

duschrum i kallaren under Lyckholms A-hus

Nu är det dags att börja med arbetet inomhus på allvar. Mer om det i nästa inlägg.