Postad oktober 9, 2018

Disponentvillan – Konferens & fest

Disponentvillan är öppen för konferenser, affärsluncher och andra evenemang. Festvåningen är öppen vid bokningar, kontakta oss för en offert.

Vill du se mer? Längst ned finns kontaktuppgifter för dig som vill hyra någon av lokalerna eller boka en visning.

Sedan vintern 2015 är det åter liv och rörelse i Lyckholms disponentvilla.  De ståtliga rummen stod länge bortglömda, men nu är villan restaurerad. Och det exklusiva biljardrummet återställt i sin forna glans, komplett med väggmålningar och utsmyckade tak. Disponentvillan är nu en del av Lyckholms Restaurang & Konferens; en modern anläggning för personliga möten, fester och event i en historisk miljö, bara en kort promenad från Korsvägen och Avenyn. Nedan finns bilder från villans vackra interiör.

Disponentvillans entré | Lyckholms Göteborg

Lyckholms vackra disponentvilla stod klar 1891. Disponent Johan Wilhelm Lyckholm snålade inte och resultatet blev 700 kvadratmeter lyx, fullt utrustad med dåtidens mest nytänkande teknik. Två grandiosa lejon vaktar den pampiga entrén, och invändigt pryds villan av påkostade utsmyckningar som vägg- och takmålningar, dyrbar panel och snillrika byggnadsdetaljer.

1892 leddes värme och varmvatten in från bryggeriet för att ytterligare öka komforten. När Johan Wilhelm avled 1894 tog hans bror Melcher över bryggeriet och den vackra disponentbostaden.

Brodern utvecklade Lyckholms till ett av Sveriges största och modernaste bryggerier. Efter Melchers död 1924 renoverades villan för att sedan användas som kontor.

På nedervåningen, med egen ingång från gården, finns kassadisken för löneutbetalning kvar. Register över bryggeriets anställda står i gulnade pärmar på hyllorna. Så här ett knappt sekel senare finns vissa av dessa detaljer bevarade, som charmiga tidsfönster mot det som en gång var.

Lokal för möten och fester på Lyckholms i Göteborg

I övrigt är villans vackra rum varsamt renoverade till en standard värdig en historisk men också modern fest- och konferensanläggning anno 2015. Komplett med trådlös AV-teknik, men också stärkta linnedukar, skira kaffekoppar och silverpläterade kaktänger från förr.

I disponentvillan finns flera konferens- och mötessrum för upp till 40 personer i biosittning. Salongerna och matsalen fungerar också som festlokaler, som rymmer uppemot 35 personer på högtidligt kalas eller varför inte middag med dans?

Du kan boka villan för möte och konferens, affärslunch, privata högtider och andra festliga evenemang. Varje rum har sin egen utformning och det finns goda möjligheter att skräddarsy ett riktigt exklusivt upplägg. Allt i en unik herrgårdsmiljö, mitt i centrala Göteborg.

Hyr Lyckholms disponentvilla för fest, event och möten.

Letar du konferensrum eller festlokal i Göteborg är du varmt välkommen på visning i villan. Kontakta Annina Hagman på telefon 010-250 60 20 eller via e-post lyckholms.se@sodexo.com för en närmare titt på Lyckholms och disponentvillans vackra lokaler för möten, fest och måltider.