Postad april 21, 2015

Apper har flyttat in

Vi säger välkommen till Apper, ett företag som förvaltar system och utvecklar mjukvaror inom inköp, logistik och IT-management. Apper flyttade in på Lyckholms i början av april och delar plan 7 i A-huset med Peab.  Vi hälsade på i deras nya lokaler och fick en pratstund med vd:n Per Leftinger.

Plats för spontana möten hos Apper på Lyckholms

Hej Per och Apper. Varför valde ni att flytta ert kontor?
Förut hyrde vi något slitna lokaler i tre plan mitt inne i sta’n. Vi letade efter ett fräscht och snyggt kontor där vi alla kunde sitta på samma våning. Vi ville också att vårt nya kontor skulle vara lätt att nå med bil, för det var ett problem vi hade tidigare.

Kontor med utsikt på Lyckholms plan 7

Varför valde ni kvarteret Lyckholms?
Vi tittade på en hel del alternativ innan vi bestämde oss. Lyckholms gillade vi redan vid första besöket, när det bara var rå betong här. Dessutom var det en av ganska få lokaler som kunde erbjuda två kraftiga internet-linor, vilket vi behöver för vår verksamhet. Vi gillade också kvarteret som sådant, och att det byggs så mycket nytt i området. Nu när vi har flyttat in trivs vi kanonbra. Här sitter vi i helt nya, snygga lokaler, precis vid de stora genomfartslederna. Läget är fenomenalt!

Appers entré på Lyckholms

Hur anpassade ni kontoret innan ni flyttade in?
Vi utgick från de ritningar vi fått från Peab och arkitekterna på Krook & Tjäder. Det var bra att få hjälp med att ta fram en effektiv och funktionell planlösning. Deras första upplägg passade oss bra, vi gjorde bara några mindre ändringar, som att vi lade till en bardisk i köket. Nu sitter vi 34 personer på 473 kvadratmeter. Nästan alla sitter i öppet kontorslandskap, det är bara ekonomi och personal som har kontor som de kan stänga dörren om. Vi är väldigt nöjda med arbetsmiljön här. Det är ljust och öppet och lokalen har bra ventilation. Fastän vi sitter så öppet upplever vi också att kontoret är väldigt tyst. Heltäckningsmattan gör en hel del för ljudmiljön. För dem som trots allt behöver arbeta helt i fred, eller kanske sitta ostörda i telefon eller möte, har vi också sju enskilda rum av olika storlek. Inredningen har vi annars valt själva, och vi tog med mycket av det vi hade i vår tidigare lokal.

Appers öppna kontorslandskap på Lyckholms

Och hur gick flytten?
Nästan förvånansvärt bra. Plus i kanten till Peab som har gjort processen smidig. Vi hade också förberett oss väldigt väl, det är mycket förarbete internt när man ska flytta ett helt kontor. Men allt gick bra – vi hade en fungerande arbetsmiljö i gång inom ett dygn här på Lyckholms. Det är vi jättenöjda med.

Mötesrum för två hos Apper på Lyckholms

Hur ser Appers framtid i kvarteret Lyckholms ut?
Ljus, hoppas vi! Nu ska vi få de sista detaljerna på plats här på kontoret. Efter sommaren planerar vi en inflyttningsfest, och i september håller vi våra mjukvarudagar. Då hoppas vi att disponentvillan är klar, så att vi kan hålla konferensen där.

Vill ni också hyra kontor i kvarteret Lyckholms? Kontakta Mathias Grahn, 0725-33 38 70, eller Börje Eckegren, 0733-37 39 79, för mer information.

Tyst rum hos Apper på Lyckholms

Mötesrum för fyra hos Apper på Lyckholms